Sağlık Rehberi / Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme Kuralları

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme Kuralları

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme Kuralları
Bariatrik cerrahi geçirdikten sonra önerilen diyet önerilerine uymak çok önemlidir. Bu öneriler, yağsız kas kütlesinin korunmasını ve besin eksikliklerinin önlenmesini destekleyen dengeli yemekler sunarken tükettiğiniz kalori sayısını azaltmak amacıyla sağlık uzmanlarınız tarafından özenle hazırlanmıştır.
İlk başta, bu yeni beslenme rejimi göz korkutucu görünebilir, ancak çoğu hasta bir süre sonra kuralların bilinçaltında günlük rutinlerinin bir parçası haline geldiğini keşfeder. Talimatları takip etmekte sorun yaşıyorsanız Deva Hastanesi ile iletişime geçin. Ekibimiz size yardımcı olmaya hazırdır.


Genel Kurallar
* Dengeli öğünleri ölçülü tüketin.
* Kalorisi, yağı ve şekeri düşük yiyecekler tüketin.
* Diyet miktarlarınızın, protein ve kalori alımınızın günlük kaydını tutun.
* Yavaş yiyin ve her lokma yiyeceği tamamen çiğneyin.
* Pirinç, ekmek, çiğ sebzeler, taze meyveler ve biftek ve domuz gibi sert etler gibi yiyeceklerden uzak durun. Tipik olarak, öğütülmüş etlerin tolere edilmesi daha kolaydır.
* Buz yemeyin, gazlı içecekler içmeyin veya pipet kullanmayın. Kesenize hava sokarak sizi rahatsız edebilirler.
* Şeker, şeker eklenmiş yiyecek ve içeceklerden, konsantre tatlılardan ve meyve sularından uzak durun.
* Ameliyattan sonraki ilk iki ay boyunca ince ve kalın sıvılara odaklanarak günde 300 ila 600 kalori tüketmelisiniz.
• Her gün 1.000'den fazla kalori tüketilmemelidir.
Sıvılar
* Dehidrasyonu önlemek için öğünler arasında daha fazla su ve kalorisiz veya düşük kalorili içecekler tüketin. Tüm sıvılarda kafeinden kaçınılmalıdır.
• Gün boyunca altı ila sekiz kez, her küçük öğün arasında yaklaşık 1 bardak sıvı için.
• Her gün en az 2 litre (64 ons veya 8 su bardağı) sıvı tüketilmelidir. Sonunda bu hedefe ulaşmak mümkün olacak.
* Tüm alkollü içeceklerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Alkolün hipnotik ve ruh halini değiştiren etkilerini ameliyattan sonra tahmin etmek ve yönetmek daha zordur, çünkü vücudunuz onu öncekinden çok daha hızlı emer.


Proteinli
Kas dokusunu korumak için yüksek proteinli yiyecekler tüketin. Yumurta, et, balık, deniz ürünleri, ton balığı, kümes hayvanları, soya sütü, soya peyniri, süzme peynir, yoğurt ve diğer süt ürünleri yüksek proteinli yiyeceklere örnektir. Günlük protein alımınız 65 ila 75 gram arasında olmalıdır. Ameliyattan sonraki ilk birkaç ay içinde bu amaca ulaşamıyorsanız endişelenmeyin.


Takviyeler
Vitamin eksikliklerini önlemek için her gün aşağıdaki takviyeler alınmalıdır. Lütfen her hapın altı ila sekiz küçük parçaya bölünmesi gerektiğini unutmayın. Hapların yeni anatominizden geçmesi zor olabilir ve ameliyattan önce sahip olabileceğiniz kadar tam hapları ememeyebilirsiniz.


Multivitaminler
En az 18 mg demir, 400 mcg folik asit, selenyum, bakır ve çinko içeren yüksek potansiyele sahip günlük çiğnenebilir bir multivitamin ve mineral takviyesi kullanın. Bu formül Centrum Adult chewable multivitamin ve Trader Joe'nun ürünlerinde bulunur.Ameliyatınızdan sonra en az üç ay boyunca günde iki hap, ardından hayatınızın geri kalanında günde bir tablet alın.


Kalsiyum Takviyesi
Kemik hastalığını ve kalsiyum eksikliğini önlemek için günde 1.200-2.000 mg kalsiyum alın. Emilimi iyileştirmek için kalsiyumu gün boyunca iki ila üç bölünmüş dozda alın; Bir örnek, günde üç kez alınan 500-600 mg'lık bir takviye olabilir. En çok istenen kalsiyum türü kalsiyum sitrattır.


D Vitamini Takviyesi
Günde 800-1.000 uluslararası birim (IU) veya daha fazla D vitamini alın. Bu toplam günde iki kez 400 ila 500 ıu'luk bölünmüş dozlarda tüketilmelidir. Kalsiyum takviyenizle birlikte D vitamini alın. Çok sayıda hap almaktan kaçınmayı tercih ederseniz, doğru miktarda kalsiyum-D vitamini kombinasyonu takviyesi alabilirsiniz.


B12 Vitamini Takviyesi
günlük 500 mcg B vitamini alımı Dil altı formlarında veya hap olarak dilinizin altına koyabilirsiniz.


Diğer Takviyeler
Bazı hastalar, özellikle hala adet gören kadınlar, ek folik asit veya demir takviyesi gerektirir. Bunu beslenme uzmanınızla konuşacaksınız.


Bariatrik Cerrahi Sonrası Diyet İlerlemesi
Ameliyattan hemen sonra berrak bir sıvı diyetle başlayacaksınız. Hastaneden taburcu olduğunuzda ve düzenli diyetinize başladığınızda, yavaş yavaş daha kalın sıvılar eklemeye başlayabilirsiniz.
Ameliyattan iki hafta sonra harmanlanmış ve püre haline getirilmiş yiyeceklere geçebilirsiniz. Bu süre zarfında protein ihtiyaçlarınızı karşılamak için, protein içeriği yüksek (20 gramdan fazla), kalorisi düşük (200 kaloriden az) veya her ikisini birden içeren sıvı takviye içecekleri veya tozları kullanabilirsiniz.
Ameliyattan sonra midenizin oldukça küçük olacağını anlamak çok önemlidir — 1/4 fincandan az veya yaklaşık bir yumurta büyüklüğünde. Ek olarak, midenizin yiyecek için çıkış noktası son derece küçüktür. Bu nedenle, herhangi bir yeni öğünü küçük miktarlarda tüketmek — bir seferde iki ila üç ısırık veya yudum — ve porsiyonlar arasında 10 dakika beklemek çok önemlidir. Sonuç olarak toleransınız ve sınırınız hakkında daha fazla şey keşfedeceksiniz. Mideniz sıvılardan yumuşak katılardan daha çabuk boşalacaktır.
Çok fazla veya çok hızlı tüketirseniz kendinizi hasta veya incinmiş hissedebilirsiniz. Soslar, soslar ve dondurma gibi ağır, kremsi sıvıları tüketmekten kaçının.


Hastanede Diyet
Ameliyattan sonraki ilk yemeğiniz meyve suları, Jöle ve et suyu gibi berrak sıvılar olacaktır. Meyve suyu ve Jöle çok fazla şeker içerir, ancak bu noktada fazla yemeyeceksiniz. Alabildiğiniz gibi, her öğünde ne kadar içtiğinizi kademeli olarak artırın.


Ameliyat Sonrası ilk iki hafta Diyet
Yağ ve şeker oranı düşük ve protein oranı yüksek daha viskoz sıvıları dahil etmeye başlayacaksınız. (Örnekler için aşağıdaki listeye bakın.) Bu süre zarfında protein ihtiyacınızı karşılamak için protein oranı yüksek ve kalorisi düşük sıvı takviye içecekleri veya tozları tercih edebilirsiniz.
Buradaki fikir, kesenizden kolaylıkla geçecek az miktarda içmektir. 1 Yemek kaşığı porsiyon boyutlarıyla başlayın ve tolere edildiği şekilde 2 yemek kaşığı kadar çalışın. Önce çeyrek bardak sıvı için, sonra rahat hissettikçe yarım bardağa kadar çıkın. Her gün 400'den fazla kalori tüketmemelisiniz.
Ek olarak, uygun hidrasyonu korumak çok önemlidir. Her gün 1 ila 1,5 litre su veya diğer kalorisiz içecekleri tüketin.


Önerilen daha kalın sıvılar:
* Sütle başa çıkabiliyorsanız yağsız veya% 1 süt deneyin.
* Soyadan yapılan laktozsuz veya düşük kalorili içecekler
* Şekersiz puding
* Yağsız, şekersiz yoğurt
• daha az yağlı süzme peynir
* karışık et suyu veya diğer az yağlı çorbalar içeren çorbalar
* pirinç kreması veya buğday kreması gibi rafine, az lifli sıcak tahıllar. Onlara çorba benzeri bir kıvam vermek için, hazırlarken ilave sıvı ekleyin. Yulaf ezmesi tüketmeyin.
* Protein oranı yüksek ve kalorisi düşük isteğe bağlı sıvı takviyeler (8 ila 11 onsluk bir porsiyonda 200 kaloriden az ve 20 gramdan fazla protein içeren içecekler).
Protein tüketiminizi artırmak için her 1/2 fincan yağsız veya az yağlı süte 2 yemek kaşığı yağsız kuru süt tozu, yumurta ikamesi, elektrikli yumurta veya başka bir protein tozu ekleyin. Bunlar ayrıca çorbalar, sıcak yulaf lapası ve diğerleri gibi kalın sıvılara dahil edilebilir.
Öğünler arasında 1 bardak su veya kalorisiz diğer içecekleri tüketmeyi unutmayın. günlük multivitamin takviyesi


Ameliyattan 2-4 Hafta Sonra Diyet
Tolere edildiği gibi, çok az miktarda püre haline getirilmiş ve yumuşak yemekler sunmaya başlayın. Çok az lokma alarak her şeyi yavaş ve iyice yiyin. Yeni bir mutfağı tanıtırken, her 20 dakikada bir ikiden fazla ısırık yemeyin.
Önerilen püre haline getirilmiş ve yumuşak yiyecekler:
• Palavra
• Yoğurtlu
* Süzme peynir
* İyi pişmiş, püre haline getirilmiş sebzeler
* Sıcak tahıllar
* Patates püresi
• Erişteler
* Çırpılmış yumurta akı veya yumurta ikamesi
* Konserve meyveler
* Konserve ton balığı
* Yağsız balık
* Soya peyniri
* Yağsız kıyma veya kümes hayvanları
Tüm ekmek ve çiğnenmesi zor yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Obezite tedaviniz için Deva Hastanesi'nden randevu alabilirsiniz.