Mide fıtığı sorunu yaşayan kişiler hangi bölüme başvuracaklarını merak etmektedir. Mide fıtığı sorunu yaşayan kişiler genel cerrahi servislerine müracaat etmeli ve kendilerini uzman hekimlerin ellerine bırakmalıdırlar.
Mide fıtığı nerede olur?
Mide fıtığı, adından da anlaşılacağı üzere mide ile yemek borusu arasındaki bölümde meydana gelmektedir. Mideyi yemek borusuna bağlayan kasın zayıflaması ile kendini göstermektedir. Bazı tetikleyici durumların varlığında mide fıtığı denilen durum meydana gelmektedir.
Mide fıtığı belirtileri nelerdir?
Mide fıtığı olan kişiler başlangıçta hastalığın semptomlarını bariz şekilde yaşamazlar çünkü başlangıçta varlığını hissettirmez. Sonraları aktivite ve harekete bağlı olarak mesela eğilip kalkma, tuvalete oturma ve ağır kaldırma gibi durumlar sonrası göğüs kemiği alanında ekşime ve yanma gibi belirtileri göstermektedir. Mide fıtığı her hastalıkta olduğu gibi başlangıçta akut daha sonra kronik yani ilerlemiş olarak devam etmektedir. İlk ortaya çıktığı zamanlarda belirtiler çok yoğun değilken ilerlemesi halinde ciddi sıkıntılara da yol açabilmektedir.
Mide fıtığı neden olur?
Mide fıtığına sebebiyet veren durum ve durumlar pek bilinmemektedir. Mide fıtığı mide ile yemek borusu arasındaki kasların erimesi ve güçsüz kalması sonucu midenin yemek borusuna doğru kayması ile karakterize olan bir hastalık çeşididir. Mide fıtığına sebep olan bazı faktörler vardır ve bunlar nedenleri arasında sayılabilir. Sürekli kabız olmak, obezite, yaşlanma, sigara kullanımı, ağır kaldırmak, sinir ve stres mide fıtığı için gerekli zemini hazırlamaktadır.